W roku 2023 kolejna odsłona naszego kulinarnego festiwalu – tym razem inspiracją jest kuchnia włoska.
Gośćmi będą specjaliści związani z kuchnią historyczną i regionalną, w tym m.in. znany kucharz Łukasz Modelski – z wykształcenia historyk sztuki i kultury średniowiecza, z zawodu redaktor (m.in. wieloletni wiceszef „Twojego Stylu”). Autor reportaży historycznych i zbiorów wywiadów oraz książek dotyczących historii kuchni. Pisujący o winie i gastronomii felietonista, uczestnik wielu inicjatyw kulinarnych, związanych m.in. z próbą określenia kanonu polskiej kuchni. W radiowej Dwójce prowadzi „Drogę przez mąkę” - kultową audycję o związkach kuchni i literatury.
Ciekawostki z zamkowej kuchni zaskoczą zapewne nie jednego smakosza, a zaproszeni goście uchylą rąbka tajemnicy dawnych receptur. Na imprezie na pewno nie zabraknie muzyki, stoisk z regionalnymi przysmakami oraz warsztatów kulinarnych i rękodzielniczych.
Wśród atrakcji:
Historyczna kuchnia włoska
Degustacje dań
Pokazy kulinarne
Włoska muzyka na żywo
Kulinarne inspiracje
Kiermasz produktów regionalnych
Historyczna kuchnia włoska
Degustacje dań
Pokazy kulinarne
Włoska muzyka na żywo
Kulinarne inspiracje
Kiermasz produktów regionalnych
Niedługo podamy szczegółowy program imprezy 

Wstęp wolny
Do zobaczenia w Liwie !
Formularz zgłoszeniowy oraz regulamin dla wystawców: